Kryetarët e parlamenteve të BE-së për perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor

Presidentët e parlamenteve të Bashkimit Evropian kanë konfirmuar sot perspektivën evropiane të Ballkanit Perëndimor dhe një angazhim për zgjerimin e Unionit për shkak se ajo është një investim në paqe, demokraci dhe të sigurisë, në përputhje me konkluzionet e konferencës dyditore në Vjenë.

Konferenca e kryetarëve të parlamenteve të shteteve anëtare të BE-së, në të cilën morën pjesë edhe kryetarët e parlamenteve të vendeve kandidate për anëtarësim, është njohur nevoja që BE  të mbajë çështjen e zgjerimit dhe marrëdhëniet me vendet fqinje në rendin e ditës, si dhe për të mbajtur një perspektivë të besueshme evropiane për Ballkanin Perëndimor, përkundër sfidave brenda BE-së.

Kryetarët e parlamenteve evropiane u dakorduan se stabiliteti në Ballkanin Perëndimor është i domosdoshëm për stabilitetin e gjithë kontinentit evropian dhe u bënë thirrje vendeve të Ballkanit Perëndimor që të vazhdojnë reformat, edhe pse ajo njeh progresin e bërë gjatë disa viteve të fundit.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet