Kroacia pretendon se BiH hyri në territorin e saj 90 metra

Shërbimet kroate e kanë kuptuar që Bosnja dhe Hercegovina, siç thonë ata, me siguri ngritën gabimisht një tabelë njoftimi që paralajmëronte afërsinë e kufirit 90 metra brenda territorit të shtetit kroat.
Një bord informacioni me një paralajmërim për afërsinë e kufirit ndodhet në zonën e vendbanimit të Šiljkovača, në komunën kroate të Cetingrad.

“Studimi i këtij vendndodhja dhe verifikimi gjeodezik i shërbimeve kompetente kroate përcaktoi që bordi i informacionit ishte vendosur 90 metra brenda territorit të shtetit kroat (pranë bordit kroat të informacionit në afërsi të kufirit), duke marrë parasysh vijën e kufirit shtetëror midis Republikës së Kroacisë dhe BiH. kufiri nga 1999 “, lexohet në shënimin diplomatik të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Kroacisë përmes ambasadës në Ministrinë e Punëve të Jashtme të BiH.

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Evropiane beson se është bërë një gabim i paqëllimtë në këtë rast. shërbim, i cili mund dhe duhet të korrigjohet lehtësisht dhe thirrjet bh. pala për të hequr bordin e përmendur të informacionit pa vonesë me marrëveshje paraprake dhe njoftim në kufirin kroat, dmth për ta zhvendosur atë në një vend të përshtatshëm brenda territorit shtetëror të BiH./Gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet