Kroaci: Rreth 67 përqind e turistëve nuk qëndruan asnjë natë

Të gjitha boshllëqet në trafikun turistik mund të flasin më mirë sesa rezultatet e sezonit të këtij viti, raporton Hina,raportet e listës Jutarnji, duke thënë se dy të tretat e turistëve në Kroaci nuk kanë qëndruar asnjë natë

Sipas të dhënave nga eVisitor, vijon se nga fillimi i vitit deri në ditën e djeshme të punës, rreth 67 përqind e qiramarrësve privatë nuk regjistruan një qëndrim të vetëm gjatë natës në objektet e tyre të akomodimit.

Konkretisht, nga gjithsej 107.633 qiramarrës, të paktën një qëndrim gjatë natës është regjistruar nga 35.958, që është një pjesë prej 33.4 përqind, dhe pjesa tjetër nuk ka pritur një mysafir të vetëm në njësitë e tyre në pesë muajt e parë dhe 24 ditët.

Për më tepër, 3815 prej tyre kishin një qarkullim më të vogël se shtatë net, gjë që tregon qartë se këtë vit, dhe sigurisht ato që do të vijnë, do të jenë një sfidë e vërtetë për turizmin vendas.

Ndërsa presidentja e Shoqatës së Akomodimit Familjar në Odën Ekonomike Kroate, Martina Nimac Kalcina, komentoi për listën Jutarnji, duke pasur parasysh pritshmëritë, Shoqata është madje e kënaqur me rezultatet e arritura deri më tani.

“Sinqerisht, prisja që numrat të mund të ishin më të ulët, por rezulton se një e treta e qiramarrësve arriti të arrinte të paktën njëfarë trafiku, i cili, duke pasur parasysh fillimin e sëmundjes, është shumë i mirë. Duke marrë parasysh që aeroportet ishin të mbyllura dhe të ftuar ata as nuk mund të kapërceheshin kufijtë tokës, ne duhet të jemi të lumtur “, tha Nimac Kalcina.

Sipas të dhënave nga eVisitor, që nga dita e djeshme, trafiku turistik është regjistruar në 622 nga gjithsej 1171 hotele, që është pak më shumë se 50 përqind e kapacitetit. Situata nuk është shumë më e mirë në hostele – nga 355 prej tyre, vetëm 21 përqind ose 78 objekte regjistruan qarkullim dje në to. /Gazeta e Re/

Kategoritë
BotaLajme