Krizë ndërmjet Serbisë dhe Bosnjës, Ambasadori i Serbisë u ftua me urgjencë në Beograd

Takimi në të cilin Kryetari i Presidencës së BiH, Sefik Dzaferoviç, e ftoi Ambasadorin e Republikës së Serbisë në Sarajevë, Aleksandar Gjordjeviç, sot është anuluar, është konfirmuar për Feni.

Arsyeja e anulimit është se ambasadori serb ishte thirrur urgjentisht në Beograd, për të cilin u informua nga Kabineti i Kryetarit Dzaferovic.

Kryetari Dzaferoviç i bëri thirrje Ambasadorit Gjordjeviç të protestojë kundër vendimit me të cilin shtetasi i BiH-së Husein Mujanoviç u dënua para gjykatës serbe për dyshime për krime lufte të kryera në vendin tonë, si dhe një protestë kundër praktikës së ndjekjes së shtetasve të BiH nga autoritetet serbe.

Para kësaj, Ministrja e Punëve të Jashtme e BiH, Bisera Turković, sot e ftoi Ambasadoren e Bosnjës dhe Hercegovinës në Republikën e Serbisë, Aida Smajić, për konsultime urgjente në selinë e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Bosnjës dhe Hercegovinës.

Për shkak të vendimit të shkallës së parë të Gjykatës së Lartë në Beograd, shtetasi i BiH Husein Mujanoviç, i cili u dënua dje me 10 vjet burg nga gjyqësori serb, për krime të dyshuara në territorin e BiH, Ministria e Punëve të Jashtme e BiH i dërgoi një shënim Serbisë./Gazetaere

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet