Koreanët mund të provojnë vdekjen për 10 minuta

Në Korenë e Jugut, Qendra Shëndetësore Hyowon organizon funeralet e drejtpërdrejta për njerëzit që duan të provojnë vdekjen e tyre dhe të përmirësojnë jetën e tyre.

’Pasi të bëheni të vetëdijshëm për vdekjen dhe ta provoni atë, do ndërmerrni një çasje të re në jetë’’  tha një  bga Koreanët që morri pjesë në programin e varimit.

Dhjetëra njerëz morën pjesë në këtë ngjarje, nga adoleshentët e deri tek pensionistët, duke bërë testamentet e tyre dhe duke qëndruar shtrirë në një arkivol të mbyllur, për rreth 10 minuta.

Ndërrmarja funerale Hoyëon filloi të ofrojë funeralet e gjalla, për të ndihmuar njerëzit të vlerësojnë jetën e tyre, dhe të kërkojnë falje ndaj miqve ose familjarëve të tyre, tha një nga kryesuesit e kësaj qendre.

 

Kategoritë
BotaTë ndryshme

Të ngjajshmet