Klubet elitare evropiane me ndihmën e FIFA-s bëjnë një superligë, Liga e Kampionëve mund të pushojë së ekzistuari

Liga e Kampionëve siç e dimë se mund të pushojë së ekzistuari në vitin 2022.

Vite më parë, flitej për formimin e një Super League në të cilën do të luanin klube elitare evropiane, sepse ato aktualisht nuk janë më të kënaqurit me paratë që marrin nga garat e UEFA-s.

Sidoqoftë, UEFA shkurtoi thelbësisht të gjitha këto histori me faktin e thjeshtë se është një organizatë ombrellë që organizon Champions League, dhe thjesht do të ndalonte pjesëmarrjen e këtyre klubeve në një konkurs në të cilin shpenzohen qindra miliona euro çdo vit.

Por kësaj here çështja është shumë më serioze. FIFA është përfshirë në të gjithë procesin e formimit të një gare të re ndërkombëtare, e cila ka dhënë mbështetje për klubet, raporton Sky Sports Britanik.

Qysh në vitin 2022, klubet elitare evropiane do të krijonin një superligë të quajtur Premier League Evropiane, në të cilën do të luanin 18 klube.

Të mëdhenjtë e futbollit anglez, spanjoll, italian, francez dhe gjerman do të luanin në të dhe ndeshjet do të luheshin në mes të javës, që do të thoshte se këto klube nuk do të luanin në Ligën e Kampionëve.

Gjëja më e rëndësishme për këtë konkurs, përveç mbështetjes së FIFA-s, është financimi që tashmë është zgjidhur.

Banka amerikane JP Morgan do të investonte deri në pesë miliardë euro në superligën e re.

Kategoritë
Sport