Kina planifikon të përfundojë stacionin hapësinor në vitin 2022

Agjencia Kineze e Hapësirës (CMSA) njoftoi se do të zhvillohen katër udhëtime me njerëz dhe katër udhëtime kargo që stacioni të përfundojë në vitin 2022.

Kina brenda dy vitesh planifikon të ndërtojë stacion hapësinor në orbitën e Tokës.

Agjencia Kineze e Hapësirës (CMSA) njoftoi se do të zhvillohen katër udhëtime me njerëz dhe katër udhëtime kargo që stacioni të përfundojë në vitin 2022.

Në këtë drejtim dje Kina zhvilloi një testim në provincën perëndimore Hainan, në Qendrën Hapësinore Wenxhang.

Kapsuli Shenzhou, një version më i zhvilluar i kapsulës hapësinore ruse Soyuz, u lançua me raketë mbajtëse Long March 5B.

Kina, një kohë është duke zhvilluar punime për të ndërtuar stacionin e saj hapësinor, pasi SHBA-të ndaluan bashkëpunimin në sferën e hulumtimeve të hapësirës dhe pjesëmarrjen në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor (ISS).

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet