Këto janë pesë racat më të rrezikshme të qenve

Qeni është shoku më i mirë . Ai argëton, mbron dhe mbron pronarin. Qentë mund të bëhen agresivë ndaj të huajve dhe madje t’i sulmojnë ata nëse mendojnë se pronari i tyre është i kërcënuar.

Këto janë pesë racat më të rrezikshme.

Pastor Gjerman

Kjo është një nga racat më të njohura sot edhe pse ata kanë një reputacion si një nga racat më të rrezikshme. Për shkak të karakteristikave të tyre, këta qen më shpesh përdoren për qëllime ushtarake dhe policore. Ata peshojnë midis 30 dhe 45 paund. Ata janë inteligjent, vetëbesues, të kujdesshëm dhe të patrembur, kjo është arsyeja pse policia i përdor ato më shumë. Barinjtë gjermanë nuk janë zgjidhja më e mirë për pronarët e rinj të qenve. Si çdo racë tjetër, Barinjtë gjermanë me edukimin e duhur mund të jenë qen të shkëlqyeshëm të familjes.

Qeni Brazilian

Ose Mastiff Brazilian është një racë shumë agresive dhe mbrojtëse që i bën ata mbajtës të shkëlqyeshëm. Ata nuk janë zgjidhja më e mirë për pronarë të papërvojë. Edhe me shoqërizimin dhe stërvitjen, Daneja e Madhe do të jetë gjithmonë një roje roje.

View this post on Instagram

Hulk 16 meses. @hulk_filabrasileiro

A post shared by fila brasileiro (@filabrasileiro_) on

Qen kanarie

Qeni Kanarie është një racë shumë e fortë, masive dhe inteligjente. Qentë kanarie kanë nevojë për socializim dhe trainim të hershëm. Për shkak të instinktit të tyre të fortë të gjuetisë, ata nuk u përshtaten më mirë pronarëve të papërvojë. Nëse nuk u siguroni atyre aktivitete të mjaftueshme, ato mund të bëhen shkatërruese.

Rottweiler

Ata janë qen muskulor, këmbë me gjoks të gjerë, të fortë, të pasmë të drejtë dhe të fortë.Ata janë shumë besnikë dhe të bashkangjitur dhe në çdo situatë të gatshme për të mbrojtur pronarin e tyre, familjen dhe shtëpinë.Kur ai ndjen rrezik, ai menjëherë ndërmerr veprime për shkak të luftimeve dhe mbrojtjeve të tij shumë të zhvilluara instinkt. Ai kurrë nuk leh pa asnjë arsye. Ai ka nevojë për liri, dhe ai nuk mund të qëndrojë i lidhur shumë gjatë. Ai mund të jetë shumë i disiplinuar nëse pronari i tij ka autoritet të mjaftueshëm.

Pit Bull

Fatkeqësisht kjo racë përdoret më së shumti për luftimet e qenve në të gjitha pjesët e botës. Ai u emërua gjithashtu qeni më i rrezikshëm në Amerikë. Ata janë qen jashtëzakonisht të fortë me një kafshim të frikshëm të fortë, kështu që nuk është për t’u habitur që shumë njerëz kanë frikë prej tyre. Këta qen më parë quheshin qen nanë, por pas gjithë lajmeve negative që lidheshin me pit-bulls, shumë njerëz i përjetojnë ata krejtësisht ndryshe. Ata janë të rrezikshëm dhe mund të jenë agresivë, por me trainimin e duhur dhe shoqërizimin e hershëm, ato mund të bëhen kafshë shtëpiake fenomenale.

View this post on Instagram

Black Smile 🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🚧🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦾🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦴🦍🔥🎱 @black_american_bully 🔥 FOLLOW THE BEST AMERICAM BULLY IN 🔥🔥🔥🔥👉👉👉 @bullies.worlld 👈👈🔥🔥🔥 #americanbully #americanbullys #americanbullylove #americanbully4life #americanbullypuppy #americanbullybrasil #americanbullyofficial #americanbullyworld #americanbullylove #americanbully_feature #americanbullybreed #americanbully_feature #bullymag #bullymagazine #follow #americanbullybrasil #americambullysaopaulo #doglovers #dogslovers #maresias #litoralnorte #business #cachorros #melhoramigo #bullybrasil #americanbullybraseiro #pitbullbrasil #pitbull #pitmonster #saopaulo #abkc #puppy #puppylove from @unleashedkennelz

A post shared by Pit Bulls of Instagram (@pitbulls.worlld) on

Kategoritë
Të ndryshme

Të ngjajshmet