Kelmendi: Sot e kësaj dite nuk e dimë pse u shkarkuan drejtori i Policisë, Doganës dhe ATK-së

Menaxheri i programit për transparencë dhe antikorrupsion, Arben Kelmendi, ka deklaruar se është shqetësuese procesi i vendimmarrjes dhe mënyra sesi i kumtohen publikut vendimet e Qeverisë.

Kelmendi në emisionin DESKU të KTV-së, ka thënë se ekzekutivi ua ka borxh qytetarëve, mediave dhe shoqërisë civile një llogaridhënie dhe transparencë më të madhe.

“Ne sot e kësaj dite nuk i dimë arsyet pse janë shkarkuar këta udhëheqës të institucioneve, arsyet pse po emërohen këta anëtarë të bordeve, në kohën kur Qeveria Hoti ashtu si edhe Qeveria Kurti, zotohej se do të luftohej korrupsioni, se do të bëhej një mbikëqyrje më efikase ekzekutive ndaj ndërmarrjeve publike dhe një varg zotimesh tjera”, ka deklaruar ai.

Kelmendi tutje ka potencuar se Qeveria Hoti duhej të kishte zyrtar të emëruar të Qeverisë dhe strategji të qartë komunikimi që të forcohej komunikimi me qytetarët dhe mediat do ishin drejtuar kah zyrtari, për të marrë më shumë informacione rreth vendimeve.

Kategoritë
LajmeVendi

Të ngjajshmet