Karikaturat “domethënëse” censurohen nga Parlamenti Evropian, ja cilat janë ato? (Foto)

Disa nga karikaturat e dërguara nga artistët grekë janë censuruar nga Parlamenti Evropian, transmeton Gazeta e Re.

Artistët grekë dërguan me dhjetëra fotografi të tipit karikaturë me qëllim të shfaqjes së tyre në ekspozitën e Parlamentit Evropian, por komisioni i BE-së refuzoi disa nga ato. Arsyetimi ishte se këto karikatura  përmbanin “kritika të ashpra”.

Në anën tjetër, refuzimi i këtyre karikaturave shkaktoi reagime të mëdha në Greqi. Artistët e konsideruan këtë censurë si cenim i të drejtave për shprehje dhe mendim të lirë.

Sipas mediave greke, artistët nv lidhje me këtë çështje janë bashkuar për të parashtruar ankesat e tyre në Departamentitn e BE-së për të drejta të njeriut, zyra në Athinë.

Ja cilat janë këto karikatura:

Kategoritë
Kulturë

Të ngjajshmet