Kanë filluar aplikimet për garën më të madhe teknologjike “TEKNOFEST 2020”

TEKNOFEST, Festivali më i madh i Aviacioni, Hapësira dhe Teknologjia në Turqi e cila veprimtarinë e saj për herë të parë ka filluar në janar të vitit 2017 vetëm për dy vjet ka arritur të jetë aktiviteti më i mirë i aviacionit dhe teknologjisë jo vetëm në Turqi, por edhe në botë, njofton Gazeta e Re.

TEKNOFEST e cila këto 3 vite te fundit organizohet nën patronatin e Ministrisë së Industrisë dhe Teknologjisë së Republikës së Turqisë nga Fondacioni T3, (T3 Vakfı)

Sikurse në vitet e kaluara edhe sivjet ky festival përgatitet të pranoj projekte dhe nga vendet të ndryshme të botës duke përshirë edhe Kosovën.

Festivali i cili do te mbahet ndërmjet datave 22-27 Shtator 2020, ka filluar te pranoj aplikimet online.

Afati i  fundit aplikimit për Garat e Teknologjisë është 28 shkurt 2020, në të cilën janë  përfshirë shumë fusha të ndryshme nga Inteligjenca Artificiale deri te Makina Fluturuese, nga Sistemet Autonome deri tek Teknologjitë Hapësinore me çmime më shumë se 3 milion TRY.

Ndryshe, Garat përbëhen prej 19 kategori nga aviacioni në automobil, nga AI deri tek simulimet, dhe nga Automjetet Autonome Nënujore deri tek Automjetet Ajrore pa pilot dhe më shumë.

Janë ndarë gjithsej 4 milion TL për garuesit që kalojnë raundin e parë të eliminimit, me 3 milion TL para të çmimeve për fituesit.

Garat që do të zhvillohen në fushën e TEKNOFEST 2020 janë si më poshtë:

Garat për Ekipet e Nivelit të Shkollës Fillore:

 • Teknologjia për Garëne Njerëzimit
 • Garat e Teknologjive Arsimore
 • Garat e Transportit Smart
 • Kupa Botërore e Dronit
 • Hack Zeugma

Garat për ekipet e nivelit të shkollës së mesme:

 • Teknologjia për Garëne Njerëzimit
 • Garat e Teknologjive Arsimore
 • Garat e Transportit Smart
 • Kupa Botërore e Dronit
 • Hack Zeugma
 • Garat për Projektimin e Fluturimit të Makinës

 

 

Garat për ekipet e nivelit të shkollës së mesme:

 • Teknologjia për Garëne Njerëzimit
 • Garat e Teknologjive Arsimore
 • Garat e Mjedisi dhe Teknologjitë e Energjisë
 • Garat e Transportit Smart
 • Garat për Projektimin e Helikopterëve
 • Garat për Projektimin e Fluturimit të Makinës
 • Garat e Sistemeve nënujore pa pilot
 • Garat raketash
 • Garat e Robotikës
 • Garat e Robotaxi (Automjeteve Autonome në shkallë të plotë)
 • Garat e Teknologjive Bujqësore
 • Garat e Inovacionit të Bioteknologjisë
 • Kupa Botërore e Dronit
 • Hack Zeugma

Garat për Ekipet e nivelit të arsimit universitar dhe pasuniversitar:

 • Teknologjia për Garëne Njerëzimit
 • Garat e Teknologjive Arsimore
 • Garat e Mjedisi dhe Teknologjitë e Energjisë
 • Garat e Transportit Smart
 • Garat për Projektimin e Helikopterëve
 • Garat për Projektimin e Fluturimit të Makinës
 • Garat e Sistemeve nënujore pa pilot
 • Garat raketash
 • Garat e Robotaxi (Automjeteve Autonome në shkallë të plotë)
 • Garat e Teknologjive Bujqësore
 • Garat e Inovacionit të Bioteknologjisë
 • Kupa Botërore e Dronit

Garat e Sfidës së Efikasitetit

 • Garat e Automjeteve Ajrore pa pilot
 • Garat e Modelit Satelitor
 • Garat Simulimi për UAV Swarm
 • Garat e projektimit të motorëve jet
 • Hackhaton Udhëtimi
 • Garatt e Projekteve Kërkimore të Studentëve Universitar

Garat për Ekipet e Nivelit të Maturantëve:

 • Teknologjia për Garëne Njerëzimit
 • Garat e Mjedisi dhe Teknologjitë e Energjisë
 • Garat për Projektimin e Fluturimit të Makinës
 • Garat e Teknologjive Arsimore
 • Garat e Transportit Smart
 • Kupa Botërore e Dronit
 • Hack Zeugma
 • Garat e Teknologjive Bujqësore
 • Garat e Robotaxi (Automjeteve Autonome në shkallë të plotë)

Fituesit do të shpërblehen me çmimin përfundimtar mbi 3 milion TL në total.

Për më tepër, akomodimi dhe mbështetja e transportit do të sigurohet nga Instituti Yunus Emre dhe Teknofest për ekipe të suksesshme që mbesin në finale.

Vizitoni https://www.teknofest.org/en/ për detaje dhe aplikime.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet