Kanada kërkon më shumë studentë nga këto dy shtete…

Kjo politik është  krijuar për të tërhequr studentët e Frankofonisë në Kanada si një “destinacion kryesor” për studime dhe integrim socio-profesional.

Në një përpjekje për të përfituar më shumë nga migrantë të aftë, ndërsa konsolidon reputacionin e tij për lehtësimin e integrimit socio-profesional për migrantët, Kanada po planifikon t’u bëjë thirrje studentëve ndërkombëtarë, frëngjisht folës.

Nëse, si student maroken, jeni i aftë në frëngjisht dhe planifikoni të ndjekni trajnimin tuaj akademik në Kanada dhe më pas të filloni karrierën tuaj profesionale në vendin e Amerikës së Veriut, ka një lajm të mirë për ju.

Kanada po përqafon studentët me profile të ngjashme, pasi planifikon të hap shkollat ​​dhe tregun e punës në një grup më të madh kandidatësh të rinj, frëngjisht-folës.

Në një njoftim të publikuar në faqen e tij zyrtare më 30 gusht, qeveria kanadeze deklaroi qëllimin e saj për të tërhequr më shumë studentë nga Maroku dhe Senegali. Ky veprim, shpjegohet në njoftim, është pjesë e politikës së qeverisë për t’u tërhequr mijëra studentë që flasin frëngjisht.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet