Kafeina dëmton kreativitetin

Ndikimi shëndetësor i kafesë është i shumanshëm dhe një temë e shpeshtë e shumë kërkimeve shkencore. Shkencëtarët thonë se kafeina ndikon në krijimtarinë duke e zvogëluar atë.

Ana anësore krijuese dhe zgjidhjet imagjinare te njerëzit shpesh ndodhin kur ata ndalojnë të mendojnë për një problem të veçantë dhe i lënë mendimet e tyre. Sidoqoftë, kafeina parandalon ‘bredhjen’ e mendjes si pjesë kryesore të procesit krijues dhe na “detyron” të përqendrohemi në bërjen e një detyre specifike.

Problemi me këtë tezë është se mbështetet shumë në mendimin e lirë në procesin krijues, i cili është një pjesë e rëndësishme, por jo vetëm.

Procesi krijues është aftësia për të marrë vendime të vogla krijuese. Por kjo është vetëm një pjesë e suksesit.

Përveç ideve krijuese, është gjithashtu e rëndësishme një përpjekje për t’i vënë në veprim ato ide.

Të tjerë besojnë se kafeja mund të jetë e dobishme në procesin krijues pasi që shtyp mendimet e padëshiruara dhe ndihmon të përqendrohemi në punë.

Kjo ndihmon për të mbajtur përqendrimin në një projekt dhe punën që bëni, në vend që të fantazoni gjëra që mund t’i bëni në vend të saj

Kategoritë
LajmeShëndetësi

Të ngjajshmet