Japonia do t’i paguajë njerëzit të vizitojnë vendin për të rritur turizmin pas krizës së coronavirusit

Një plan i ri i guximshëm do të subvencionojë udhëtimet për në Japoni, në përpjekje për të parë rritur përsëri numrin e turistëve pas pandemisë së coronavirusit.

Qeveria japoneze ka nisur një fushatë prej 18.2 miliardë dollarë që do të kompensojë kostot e udhëtimit për vizitorët.

Kreu i Agjencisë së Turizmit në Japoni, Hiroshi Tabata, tha se plani shpreson të tërheqë turistët duke subvencionuar gjysmën e shpenzimeve të tyre të udhëtimit.

Popullsia e Japonisë me 126 milionë u përball me 16.628 infeksione dhe 851 vdekje nga pandemia e coronavirusit.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet