Ja si mund të vërtetoni nëse maska juaj mbrojtëse është efektive

Maska mbrojtëse tani duhet të vendoset në të gjitha hapësirat e mbyllura. Maska mund të destinohen vetëm për përdorim të vetëm ose ato që mund të përdoren vazhdimisht me larje dhe përdorim të duhur. Edhe pse të gjitha maskat janë të mira, disa janë më efektive sepse kanë më shumë materiale.

Ju lehtë mund të kontrolloni se sa efektivë janë ata me një mashtrim prej vetëm një sekondë.

Simon Kolstoe, një pedagog i vjetër në shëndetin e bazuar në prova në Universitetin e Portsmouth, shpjegon se testi më i mirë për të kontrolluar efektivitetin e maskave është testi i qirinjve.

Shtë shumë e thjeshtë, dhe kërkon vetëm një sekondë për të realizuar, raporton portali “Lista e Večernji”.

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të përpiqeni të hedhni jashtë qirinjën ndërsa mbani maskën.
Nëse keni arritur ta shuani atë ose lëvizni flakën, maskë rrjedh shumë ajër dhe nuk është e efektshme kundër përhapjes së infeksioneve pikuese. Nëse flaka mbetet e ndezur dhe ju nuk e lëvizni atë me frymën tuaj, maskë juaj është mjaft efektive.

“Megjithëse gjëja është forca e frymës dhe distanca nga qiri, maska ​​të caktuara nuk kanë materiale të mjaftueshme për të parandaluar përhapjen e virusit. Maska në të cilën është më e vështirë të shuhet flaka është pengesa më e mirë për përhapjen e virusit”, thotë Kolstoe./Gazetaere

Kategoritë
FamiljeShëndetësi

Të ngjajshmet