Ja me çfarë date do të vijnë telefonat e parë me 5G

Ja me çfarë date do të vijnë telefonat e parë me 5G

Telefonët e parë 5G do të jenë komercialisht të disponueshëm pas 2019-ës sipas ekzekutivit të Qualcomm Steven Mollenkopf.

Ai tha se është rritja e kërkesës nga konesumatorët dhe segmentet e biznesit të cilët po përshpejtojnë axhendën e mëparshme që ishte 2020-ta.

“Do të shikoni telefonët me 5G-në e vërtetë në 2019-ën” tha Mollenkopf gjatë shfaqjes së makinave në Frankfurt.

Sipas tij disa operatorë në SHBA, Japoni dhe Korenë e Jugut kanë filluar të përgatiten për linçimin e 5G-së në 2019-ën.

Qualcomm ka filluar punën prej kohësh me testimin e rrjeteve 5G në mbarë botën. Në Shkurt kompania lajmëroi një bashkëpunim me Ericsson dhe Tesltra për të testuar 5G.

Testimet janë kryer mbi bandat 28GHz, 39GHz dhe 6GHz së bashku me teknologjinë MIMO.

Qualcomm dhe Ericcson gjithashtu kanë bashkëpunuar me gjigandin Japonez të telekomunikacionit NTT dhe atë Evropian Vodafone për të testuar rrjetin.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet