Izraeli rinovon ndalimin administrativ të gruas palestineze

Autoritetet izraelite po vazhdojnë politikat ekstremiste ndaj palestinezëve.

Këtë të hënë izraelitët vendosën për zgjatjen e paraburgimit administrativ të të burgosures palestineze, Fedaa Da’mas, 24 vjeç, për katër muaj, transmeton Gazeta e Re.

Sipas komisionit të çështjeve të të dyshuarve për të ndaluarit dhe të paraburgosurve palestinezë, forcat okupuese izraelite rrëmbyen Fedaa Da’mas nga shtëpia e saj më 29 maj 2018.

Mbahet në burgun Damon, Fedaa Da’mas u rrah rëndë gjatë arrestimit të saj dhe deri në qendrën e marrjes në pyetje në Eticion, shtoi komisioni.

Fedaa Da’mas pastaj mori një dënim me gjashtë muaj burg pa gjyq. Paraburgimi i saj u zgjat për katër muaj shtesë të hënën.

Komisioni i të Burgosurve dhe të Paraburgosurve tha se janë 50 gra palestineze që vuajnë në burgun Damon, duke përfshirë dy të burgosuat Fedaa Da’mas dhe Halida Xharrar, të cilat vazhdojnë dënimin në burg për 20 muaj pa gjyq.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet