Italia ndalon festën e Krishtlindjeve, lejohet vetëm me prindër, vëllezër e motra

Krishtlindjet në Itali në vitin 2020 do të jenë më ndryshe se zakonisht. Qeveria Italiane po përgatit masa mbrojtëse për të parandaluar festën tradicionale të Krishtlindjeve.

Me masat e reja nuk do të lejohet shkuarja në Kishë për këtë fest. Tryeza e Krishtlindjëve mund të festohet në Itali këtë vit vetëm më prindër, vëllezër dhe motra

Vendimi ndalon që në familje të ketë mysafir të rrethit më të gjerë familjar si axhallarë, dajë, teze, halla, apo ndonjë lidhje tjetër familjare.

“Për momentin, situata në Itali është me të vërtetë dramatike. Nëse kurba e infektimit nuk ndalohet, vendi po shkon drejt kolapsit. Kontaktet ndërpersonale duhet të ndalohen dhe Krishtlindjet paraqesin rrezik të madh. Jemi të detyruar të marrim masa parandaluese” ka thënë Zëvendës Ministri Italian i Shëndetësisë Pierpaolo Sileri

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet