Infografika: B dhe H dhe Kosova janë ndër më të pasigurta në Evropë

Maqedonia Veriore është vendi që ka bërë përparimin më të madh në rajon dhe midis pesë vendeve që kanë bërë përparimin më të madh në botë.

Për herë të parë në pesë vitet e fundit, gjendja e paqes në botë është përmirësuar në minimum, raporti i Institutit për Ekonomi dhe Paqe – Indeksi Global Peace 2019, përparimi mesatar i bërë nga Shtetet e regjistruar që nga raporti i vitit të kaluar ishte 0.09 për qind.
Në dhjetë vitet e fundit, gjendja e paqes në botë është përkeqësuar me 3.78 për qind. Situata në 25 vendet e fundit në listë u përkeqësua me një mesatare prej 11 përqind, ndërsa 25 vendet me fat arriti mesatarisht 1.8 përqind.
Ndikimi global i dhunës në ekonomi është më i ulët për herë të parë pas vitit 2012, me 3.3 për qind.
Lindja e Mesme dhe rajoni i Afrikës Veriore kanë mbetur më të dobëta, ndërsa Evropa ka mbetur rajoni më i qetë në botë.
Islanda dhe Zelanda e Re janë ende vendet më të qeta në botë, ndërsa në fund të listës është Afganistani, dhe Siria.

Progres i madh në Maqedoninë Veriore

Maqedonia Veriore është vendi që ka bërë përparimin më të madh në rajon dhe midis pesë vendeve që kanë bërë përparimin më të madh në botë, duke përmirësuar pozitën e tyre në 23 vende.
Vendi më i qetë në rajon është Sllovenia, e cila u zhvendos dy vende më lartë dhe tani është e teta, ndërsa rënia më e madhe është shënuar nga Mali i Zi (8) për tetë pozicione.
Situata më e keqe në rajon është në Kosovë (86) dhe në Bosnje dhe Hercegovinë (81), edhe pse të dy vendet kanë bërë progres gjatë vitit të kaluar.

Kategoritë
EkonomiLajmeVendi

Të ngjajshmet