I vjen fundi 500 eurove: Nga e premtja ato ndalen për qarkullim

Bankat qendrore të Gjermanisë dhe Austrisë kartëmonedhën prej 500 eurosh do ta lëshojnë vetëm deri këtë të premte.

Pjesa tjetër e 17 bankave qendrore të vendeve brenda eurozonës rrallë kanë parë kartëmonedha rozë që kanë ndaluar të prodhojnë në fund të janarit.

“Bankat qendrore në Gjermani dhe Austri deri tani kanë lëshuar më shumë kartëmonedha prej 500 euro në qarkullim. Për këtë edhe është vendosur që ato të ndalohen për qarkullim.

Për shkak se një sipërmarrje e madhe logjistike të gjitha bankënotat prej 500 euro do të zëvendësohen me nga 100 euro”, ka thënë presidenti i Bankës Qendrore të Gjermanisë Johaness Berman për Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Kategoritë
BotaEkonomiLajme

Të ngjajshmet