Heronjtë turq në sulmin në Vjenë janë në qendër të medias, veçanërisht asaj austriake

Recep Tayyip Gultekin, i cili pavarësisht se ishte i plagosur së bashku me shokun e tij Mikail Ozen ndihmuan dy persona të plagosur në sulmin terrorist në Vjenë, një prej të cilëve ishte polic, janë në qendër të vëmendjes së medias, veçanërisht austriake.

Recep Tayyip Gultekin, i cili pavarësisht se ishte i plagosur së bashku me shokun e tij Mikail Ozen ndihmuan dy persona të plagosur në sulmin terrorist në Vjenë, një prej të cilëve ishte polic, janë në qendër të vëmendjes së medias, me në krye atë austriake.

Kurier”, një nga gazetat më të rëndësishme në vend, shkroi në artikullin e saj të titulluar “3 heronjtë e sulmit terrorist të Vjenës” se dy turq nuk hezituan të ndihmojnë njerëzit pavarësisht “shiut të plumbave”.

Gazeta vuri në dukje se dy turqit, duke shpëtuar dy personat që mbetën në mes të zjarrit, parandaluan rritjen e numrit të viktimave të terrorizmit.

Plus24”, një nga të paktët kanale televizive private në vend, në median e saj sociale i dha vend  deklaratës së Ozen nën titullin “Heronjtë e sulmit të Vjenës”.

Nën video tërhoqën vëmendjen komentet pozitive të bëra nën imazhet e shikuara nga mijëra njerëz.

Ndërkohë që qëndrimi i guximshëm i Giltekin dhe Ozen u pasqyrua në mënyrë të gjerë në kanalin gjerman “ZDF”, transmetuesi publik britanik “BBC” i njoftoi teleshikuesit e tij për historitë spikatësve të të rinjve duke përdorur titullin “3 persona që dhanë ndihmë urgjente në sulmin e Vjenës meritojnë lavdërime”.

Katër persona vdiqën si pasojë e sulmit terrorist në Vjenë, kryeqyteti i Austrisë.

Autori i krimit u neutralizua nga forcat e sigurisë.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet