Haradinaj: LDK nuk ka mundur asnjë shtëpi ta zhvendos

Kryeministri Hardinaj ka vazhduar debatin me deputeten Hykmete Bajrami, lidhur me shpronësimin në fshatin Hade dhe Shipitullë. Haradinaj kësaj të fundit i tha se në qeverisjen e LDK-së as një shtëpi nuk kanë mundur ta zhvendosin nga ajo pjesë, duke lejuar kështu që Kosova të mbetet pa qymyrë dhe pa prodhim.

Haradinaj: LDK nuk ka mundur asnjë shtëpi ta zhvendos

“Partia jote jo që ka qenë e shantazhuar por nuk keni mundur ta zhvendosni një shtëpi dhe i keni lënë 10 vite të ndërtohen një mbi një, do të thotë dy vite të qeverisjes së juaj janë ndërtuar ato dhe nuk e keni mund t’i ndaleni dhe janë ndërtuar një mbi një dhe e keni lënë Kosovën pa qymyr dhe pa p pa prodhim”, tha ai.

Bajrami tha se LDK nuk ka pranuar çmime aq të para për shpronësim.

Haradinaj foli edhe për veriun e Mitrovicës.

Haradinaj: Në veri duhet të vendoset rregulli i pagesës

“E vërteta është që në veri ne e japim energjinë, nuk e jep tjetërkush, nuk është mirë ta jep askush dhe nuk do të lejojmë ta jap askush për shkak se është Kosovë si treg por duhet të vendoset edhe rregulli i pagesës, kemi ofruar me hap tregun me shpërndarës, jo si KEDS-i, por me shërbime tregtare por po na kërkohet me i thyer ligjet e Kosovës dhe nuk kemi arrit t’i bëjmë “, tha ai.

Sipas Haradinajt, ka diçka kur kanë ndodhur reduktimet nga dy-tri ditë, por nuk dëshiron të flas derisa t’i kryejnë të gjitha problemet që janë të trashëguara.

Kategoritë
LajmeVendi

Të ngjajshmet