Grafika me spec në TV shtetëror austriak: pastruesja, një muslimane

Televizioni shtetëror austriak ORF përdori grafika skandaloze në një shfaqje në lidhje me profesionet e rëndësishme sistematike në kohën e koronavirusit. Televizioni tregoi një grua të veshur me një hixhab, pra një grua muslimane, si pastruese me fshesë dhe një kovë.

Kjo provokoi reagime dhe dënime të shumta në rrjetet sociale. Media publike austriake është akuzuar për inkurajimin e paragjykimeve sociale dhe klisheve për anëtarët e një grupi fetar në këtë mënyrë. Ka shumë që kanë paraqitur raportime të tilla ORF si racizëm.

Christian Braun-Staudinger, kryeredaktor i ORF-2, reagoi shpejt.

“Ju keni të drejtë, grafikat e përdorura në ZIB dje shkaktuan disa kritika. Ajo shërbeu pa dashje për të përhapur paragjykime dhe nuk duhej të transmetohej. Bordi redaktues i ZIB pranon kritikat dhe kërkon falje për të, “shkroi Braun-Staudinger.

Në Austri, ka pasur një rritje të mprehtë të numrit të incidenteve të frymëzuara nga ksenofobia, islamofobia dhe antisemitizmi vitet e fundit, sipas një raporti në një studim të kryer pas mbërritjes së migrantëve kryesisht muslimanë. /tesheshi.com/

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet