Gjermani, tregtohen hamburger me krimba në supermarket (Foto)

Një sanduiç me sallatë, domate dhe një hamburger. Gjithçka normale nëse nuk ishte se nuk ishte me mish viçi, por me krimba. Në Aachen, Gjermani, një supermarket filloi të shiste pjatën e re, pasi Holanda, Belgjika dhe Zvicra ia dolën me sukses. Konsumatorët duket se e vlerësojnë. Sekreti? Ata duken njësoj si ‘burgers’ tradicionale.

Hambruger me insekteve – “Insekten Burger” mund të lexohet në pako. Lënda e parë është në të vërtetë një krimb i asaj që në shumë vende quhet “kacabu i buallit”. Këto janë Tenebrionidae, një familje insektesh, të cilave gjithashtu i përkasin krimbat e miellit. Rriten në Holandë dhe tani janë shitur në Gjermani vetëm nga supermarketi ReËe në Aachen.

I pëlqejnë klientëve – Manfred Rödder, një kalimtar i zakonshëm, i tha “The Guardian” se ai kishte disa dyshime në fillim, por pastaj “i bleva ato përsëri, sepse ata dukeshin shumë të mira”. Sipas Baris Özel, bashkë-themelues i Bigfoundation, ylli i cili krijoi “burgers krimb”, sekreti është në dukje: ata janë të njëjta si ato të mishit. Ideja erdhi pas një udhëtimi në Azinë Juglindore, ku insektet janë një pjatë e zakonshme. Propozime të ngjashme mund të gjenden edhe në Holandë dhe në Belgjikë dhe vitin e kaluar ato mbërritën edhe në supermarkete zvicerane.

“Disa njerëz janë entuziastë dhe vazhdojnë të kërkojnë”, tha menaxheri i dyqanit, Michael Reinartz, “të tjerët na pyesin” po e bëni seriozisht? “. Por ai është i bindur: “Kur do të jetë normale të gjesh burgerë të krimbave, do të kujtojmë si ata që i kanë shitur ato së pari në Gjermani”, – shtoi ai për shtypin gjerman.

Kategoritë
KurioziteteTë ndryshme

Të ngjajshmet