Gjakovari i cili këndoi Ezanin më së miri në Evropë

Fjala është për gjakovarin i cili jetoi për 50 vite në Sarajevë. Haxhi Abdyl Gani Hoshi, njihet si muezini më i mirë që ka jetuar dhe ka kënduar Ezanin në Evropë.

Haxhi Abdyl Gani Hoshi, me prejardhje nga Gjakova mbetet njeri nga myslimanët i cili këndon më së miri Ezanin në Evropë, në videon që do ta shihni më poshtë, shihet teksa ai në Xhaminë e Perandorit dhe Begovës e ndërtuar 300 vjet më parë, thërret Ezanin.

Kujtojmë se ai ka vdekur me 12 korrik të 2017, por mbetet si njëri nga njerëzit e vetëm qe njihet për thirrjen e Ezanit në të gjithë Evropën dhe Ballkanin.

Kategoritë
LajmeVendi