Gabimi i reklamës “Audi” ngriti kritika të shumëta

Kur gjigandi i makinave gjermane “Audi” publikoi dy ditë më parë një reklamë për modelin e makinave RS 4, ai nuk e kishte idenë që, në vend të lavdërimeve dhe duartrokitjeve të pritura, do të ishte nën kritika të mprehta.

Në reklamë, një vajzë e rreth tre vjet e mbështetur në një makinë ha një banane.

Orteku i komenteve negative në rrjetet sociale filloi pothuajse menjëherë – shumë menduan se autori i reklamës nuk merrte parasysh që fëmijët shpesh janë viktima të aksidenteve në trafik sepse shoferet, për shkak të automjeteve më të mëdha, thjesht nuk i shohin.

Të tjerët panë një mesazh shumë më të rrezikshëm në reklamë dhe akuzuan kompaninë gjermane se seksualizonte qëllimisht fëmijë.

Në vend që të festonte suksesin, Audi e gjeti veten në gjendje të mbrohej. Adresa e kompanisë para publikut vijoi:

“Ne ju kemi dëgjuar dhe duam t’ju shpjegojmë: kujdesemi për fëmijët. Audi RS 4 është një makinë familjare, me 30 sisteme ndihmëse për shoferin, përfshirë frenimin emergjent. Kjo është arsyeja pse ne e prezantuam përmes një fushate në të cilën kaluan anëtarë të ndryshëm të një familje. “Ne kemi dashur të themi se edhe pjesëmarrësit më të rrezikuar të trafikut mund të mbështeten në teknologjitë tona”, thuhet në deklaratë.
Ata shtojnë se reklama ishte një gabim dhe se ata nuk kishin ndërmend të lëndonin ndjenjat e askujt.

“Ne sinqerisht kërkojmë falje për paaktësi dhe garantojmë se diçka e tillë nuk do të ndodhë më,” përfunduan ata në “Audi”.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet