Ftuan 350 persona në dasmë, familjes nga Prizreni në Zvicër iu ndodh e papritura

Lajmi është i hidhur për shumë njerëz në këtë vend. Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH) publikoi një listë të 29 vendeve me rrezikshmëri të Koronavirusit të enjten. Kushdo që hyn në Zvicër nga këto vende nga 6 korriku duhet të jetë në karantinë për dhjetë ditë. Për disa, kjo është arsyeja e mjaftueshme për të anuluar një udhëtim të planifikuar, shkruan Blick.

Ka vende si Brazili, Republika Dominikane, Izraeli, Serbia dhe Suedia. Kosova renditet gjithashtu. Kjo ishte një goditje e fortë edhe për familjen Ponik nga Berg në kantonin e Thurgau.

Më 1 gusht, dasma do të zhvillohej në shtëpinë e tyre, në qytetin e Prizrenit në jug të vendit me 85,000 banorë.

Dasma u prish. Nusja tani është duke pritur kot për të afërmit zviceranë në Kosovë. “Në këtë situatë, është e pamundur për ne të festojmë”, vazhdon Alban Ponik. “Ne ftuam rreth 350 persona në festë!” Për shkak të krizës së Koronës që mbretëroi atje, tani lejohen vetëm 50 persona në tubime. “Dhe kjo”, “është shumë pak për një martesë të bukur”.

Çfti janë fejuar prej dy vitesh. Kohët e fundit, Armendit iu lejua të mbajë Launora e tij në krah në fillim të shkurtit. Pastaj shpërtheu pandemia dhe shqiptari në Zvicër nuk mund ta shihte më nusen e tij në Kosovë. “Ata martohen sidoqoftë”, thotë Alban Ponik.

“Vëllai im dëshiron ta sjellë Launoran në Zvicër dhe t’i thotë asaj “po” këtu në zyrën e regjistrit.” Pas kohës së caktuar të karantinës, natyrisht. Dasma e madh do të shtyhet në njoftimin e mëtejshëm.

Kategoritë
LajmeVendi

Të ngjajshmet