Ekspertja, duke përdorur gotat tregoi zgjuarsi se si duket ushqyerja me gji (Video)

Nuk ka dyshim për përfitimet e ushqyerjes me gji – nga një rrezik i zvogëluar i astmës dhe alergjive për foshnjat në një rrezik më të ulët të kancerit të gjirit ose kancer ovarian për nënën. Por si duket në fakt gjidhënia?

Nicky Gibbon, një ekspert i ushqyerjes me gji në shërbimin britanik për përkrahjen e gjirit Calderdale, postoi një video në Facebook ku tregon se si duken fazat e ndryshme të ushqyerjes me gji.

Duke përdorur tre gota verë, një sfungjer dhe një përzierje të ujit dhe vajit me ngjyrë blu, Gibbon shpjegoi ushqyerjen tipike të gjirit. Duke zhytur një sfungjer që përfaqëson gjoksin në një përzierje të ujit blu (i cili vepron si qumësht i gjirit) dhe vaj i verdhë (i cili përfaqëson përmbajtjen e yndyrave me kalori të lartë të qumështit), Gibbon përshkruan tre faza në të cilat foshnjat marrin ushqim.

Në fazën fillestare, Gibbon lejon që sfungjeri i njomur të pikojë në gotën e parë të verës. Gjatë kësaj faze të vonesës, në të cilën qumështi shkarkohet nga gjiri gjatë ushqyerjes me gji, gota e verës mbushet shpejt nga rrjedha e vazhdueshme e qumështit. Gibbon thekson se atëherë qumështi ka një përqindje më të lartë të ujit.

Për të mbushur një gotë verë tjetër, Gibbon mbushi gotën me një përzierje me ujë blu dhe vaj të verdhë. Ai e quan këtë fazë fazën “thith-thith-frymë”, që është faza kur fëmija do të thith ritmikisht dhe do të marrë më shumë qumësht me yndyrë.

Më në fund, Gibbon tregon fazën e fundit, në të cilën është kryesisht vaj i verdhë, ose qumësht i trashë. Ndërsa shumë nëna që ushqehen me gji mund të mendojnë se foshnja tashmë është mjaft e plotë nga kjo pikë, Gibbon tregon se sa e rëndësishme është të bëj të ushqyerit deri në fund, në mënyrë që foshnja të marrë pikat e fundit të qumështit ushqyes, me kalori të lartë që ajo duhet të rritet.

Përbërja e yndyrës së qumështit të gjirit gjithashtu mund të ndryshojë në varësi të orës së ditës dhe kohëzgjatjes mes ushqimit, paralajmëron pediatrja Jessica Madden në një intervistë me Prindërit.

Por, çfarë nëse fëmija juaj nuk kalon të tre fazat gjatë secilit ushqyerje?

Gibbon thotë se mos u shqetësoni sepse bebet rregullojnë ushqimin në bazë të nevojave të tyre dhe madje edhe motit.

“Foshnjat tuaja janë inteligjente dhe e dinë çfarë u duhen,” thotë Gibbon, duke shtuar, “Dhe besoni trupave tuaj, sepse ato janë të mahnitshme dhe do t’i përshtaten nevojave të foshnjës tuaj”/Gazetaere

Have you ever wondered what a breastfeed looks like?Our Breastfeeding Peer Supporter Nicky has kindly made this video to help explain what a breastfeed looks like. Lots of mums tell us they worry about breastfeeding because they can’t see what their baby is getting. It is very rare that a mum won’t make enough milk for her baby. So although you can’t see what is going in there are others ways to can tell if your baby is feeding well. Take a look at their nappy!! We have attached a simple check list, but if you have any worries please contact theHealth Visitor Service desk on 03003045076 Monday-FridayPeer supporter helpline over the weekend 07920466660Your body is amazing it has the ability to make milk for your baby that is unique to them. Your breast milk is packed with antibodies that will help your baby fight infection. Mother’s assessment tool “how can I tell breastfeeding is going well – https://www.unicef.org.uk/babyfriendly/wp-content/uploads/sites/2/2016/10/mothers_breastfeeding_checklist.pdf

Publiée par Steph Merrick sur Mercredi 3 juin 2020

 

Kategoritë
FamiljeShëndetësi

Të ngjajshmet