E vërteta tronditëse që qëndron pas “Black Friday-it”

E premteja e zezë ndërlidhej shumë me festen e Falënderimit, sepse kjo festë festohet me një darkë solemne ku simbolizon kryerjen e punëve te korrje fshirjeve, kryerjen e stinës se verës dhe fillimin e ditëve të ftohta, ditëve ku nuk punohet në ara dhe fusha dhe ku ke nevojë për fuqi punëtore rreth gjashtë muaj.

Deri në fillimin e pranverës ku dhe fillohen punët rreth bujqësisë dhe blegtorisë. Robërit te cilit i shfrytëzonin për kryerjen e punëve deri ne darken solemne (Thanks Giving) dhe e cila dark gjithmonë bie në të enjten e katërt te muajit nëntor, te nesërmen do te thotë të premten i sillnin në treg robërit, e te cilit ishin njerëzit me ngjyrë dhe të cilët i ofronin me çmime te lira, sepse nuk kishin nevojë për ta deri ne fillimin e pranverës.

E nga këtu kjo e premte thirret e premtja e zezë , për arsye te shitjes se robërve zezak me çmime të lira. Kjo zgjati në Amerikë deri me fillimin e luftës qytetare në Amerikë ne mes te Veriut dhe Jugut. /M. Krypa/

Kategoritë
KurioziteteTë ndryshme

Të ngjajshmet