E vërteta e fshehur për të huajt: Pentagoni mbylli zyrtarisht programin sekret UFO, por ai ende ekziston

Programi shtetëror amerikan për kërkimin e UFO-ve ende ekziston, megjithëse Pentagoni zyrtarisht mbylli njësinë sekrete që merrej me të në 2012. Senati amerikan tani po kërkon që gjetjet nga ai program të publikohen brenda gjashtë muajsh.

Kërkimi për UFO është pjesë e punës së Njësisë së Penomeneve Ajrore të Pandara (UAPTF), e cila punon brenda Agjencisë së Inteligjencës të Marinës amerikane, sipas një raporti të fundit nga Komiteti i Kontrollit të Inteligjencës së Senatit të SH.B.A.-së, raportet “Live Science”.

Ajo njësi mori përsipër detyrat nga një grup tjetër në Pentagon, i cili punonte nën etiketë në fshehtësi dhe u mbyll zyrtarisht në vitin 2012, kështu që tani Senati po kërkon që gjetjet e tij të publikohen.

Meqenëse puna e asaj njësie është në hije, Senati kërkon që deri në miratimin e buxhetit për vitin e ardhshëm, ai të botojë të dhëna për organizimin e tij dhe të raportojë për punën e tij në formë publike.

“Ne e kuptojmë se të dhëna të caktuara të inteligjencës mund të jenë të ndjeshme, por ato duhet të publikohen në mënyrë që të mos ketë mospërputhje në ndarjen e tyre dhe koordinimin midis shërbimeve të inteligjencës”, deklaroi Senati.

Edhe pse njësia e re nuk shënohet si sekret, rezultatet e punës së saj janë. Arsyeja për këtë mund të jetë ajo që një prej konsulentëve nga ajo organizatë dëshmoi pranë Departamentit të Mbrojtjes të SHBA.

Ai deklaroi se “u gjetën prova të ekzistencës së automjeteve jashtëtokësore që nuk u bënë në Tokë”, njoftuan mediat amerikane, duke shtuar se askush nuk i kishte bërë publike ende prova të tilla.

Burime jozyrtare nga Pentagoni pohojnë se qëllimi i njësive të tilla nuk është të gjejnë jetën inteligjente jashtëtokësore, por të përcaktojnë nëse UFO-të përbëjnë një rrezik për sigurinë kombëtare.

Shtetet e Bashkuara kanë një histori të gjatë të programeve qeveritare që kanë adresuar çështjen e UFO-ve. Nga Projekti i Librit Blu dhe Komiteti Kombëtar i Hetimit për Fenomenet Ajrore, i cili ka hetuar UFO-të nga vitet 1950 deri në vitet 1980, deri në programin sekret të Identifikimit të Kërcënimit të Hapësirës së Hapur, i cili filloi në 2007 dhe u mbyll zyrtarisht në 2012, dhe puna e të cilit u trashëgua nga UAPTF.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet