E quajnë vajzën BLU, gjyqtari pas 1 viti: Ndryshojani ose e bëj unë!

Prindërit e një vajze prej një viti e gjysmë e kanë quajtur të bijën BLU, por ata janë thirrur nga Prokuroria Publike e Milanos për të ndrequr certifikatën e lindjes.

Përndryshe, shpjegon çifti, “gjyqtari do të vendosë emrin e vajzës sonë”. Gjyqësori i referohet nenit 35 të Dekretit të Presidentit 396/2000, sipas të cilit “emri i dhënë ndaj fëmijës duhet të korrespondojë me seksin”, shtojnë prindërit e fëmijës.

Historia është publikuar nga e përditshmja “Il Giorno”. Në letrën e Gjykatës, lexojmë: “Duke pasur parasysh se është një emër modern i lidhur me fjalën angleze Blue, që është ngjyra Blu, dhe e cila nuk mund të konsiderohet pa mëdyshje që i atribuohet një femre, çertifikata e lindjes duhet të jetë korrigjuar, duke vendosur një tjetër oniks femër që mund të tregohet nga prindërit gjatë gjykimit”.

Babai Luca zbulon: “Nëse nuk e prezantojmë veten me një alternativë të enjten, gjykatësi do të vendosë për ne emrin e vajzës sonë”.

“Kur u paraqitëm në zyrën e gjendjes civile na paralajmëruan se mund të kishte rrezik, por çdo vit, sipas të dhënave të ISTAT-it, ka rreth shtatë Blue, shumica vajza. Nuk kemi pritur që të ndryshojmë emrat një vit e gjysmë më vonë, kur vajza jonë tani e di se ajo quhet Blu dhe është e shkruar kudo”, theksoi ai.

Çifti do të përpiqet të bindë gjyqtarët me statistika në dorë, që emri Blue është korrekt. Sipas të dhënave të ISTAT, në Itali në 2016 kishte 6 vajza me emrin BLU.

Kategoritë
KurioziteteTë ndryshme

Të ngjajshmet