E frikshme dhe aspak romantike në Rusi: arinjtë polarë “rrethojnë” fshatin (video)

Dhjetra arinj polare zbritën në një fshat në Veriun e Largët të Rusisë duke kërkuar ushqim. Zgjidhja ishte “nën rrethim”, ndërkohë që autoritetet dhe vullnetarët kërkuan të parandalonin incidentet midis tyre dhe banorëve.

Në fshatin Rirkajpij, i cili është shtëpia e rreth 600 personave, 28 arinj u shfaqën vitin e kaluar. E sërish, një lukuni më e madhe u shfaqur aty.

Kjo ka bërë që të gjitha ngjarjet publike të anullohen, ndërsa fëmijëve u lejohet të shkojnë në shkollë vetëm me autobus.

Numri i arinjve po rritet vazhdimisht, thonë autoritetet, të cilët po mendojnë për ngritjen e qendra të posaçme ushqyese për t’i joshur e mbajtur larg nga fshati. /tesheshi.com/

Чопор поларних медведа опколио арктичко село на руској Чукотки

Чопор поларних медведа опколио арктичко село на руској Чукотки

Publiée par Sputnik Србијa sur Mardi 10 décembre 2019

Kategoritë
Të ndryshme

Të ngjajshmet