Dveri: Ministri i Brendshëm serb me shkollë të mesme

Ekipi Antikorrupsion i Lëvizjes Serbe, Dveri ka dalë me informacione ekskluzive në lidhje me edukimin e ministrit aktual të Punëve të Brendshme të Serbisë, Nebojsha Stefanoviq.

Ai jo vetëm që nuk ka doktoratë, por asnjë universitet nuk ka përfunduar dhe se ka të kryer vetëm shkollën e mesme.

Në raportin mbi vlerësimin e disertacionit të doktoratës të qershorit 2014, Komisioni për doktoratës Megatrend thuhet se i emëruari kishte të përfunduar studimet themelore akademike në Fakultetin e Studimeve të Biznesit në Beograd, por që sipas Dverit kjo është e pavërtetë.

“Edhe nëse ka një diplomë të këtij institucioni të arsimit të lartë, është një falsifikim i pastër”, thonë në Lëvizjen Dveri.

Nebojsha Stefanoviq mori një vendim mbi nostrifikimin e diplomës së Arsimit të Lartë në Megatrend International Expert Consortium Limited, i cili e barazon këtë diplomë me një diplomë nga Fakulteti i Studimeve të Biznesit. Ky vendim u miratua më 17 shkurt 2005, i regjistruar nën numrin 742/05. Në bazë të të gjithë nxënësve të Megatrendit u konstatua se i emëruari nuk kishte kaluar provime dhe se diploma e lëshuar është një falsifikim i pastër, thotë Dveri.

Lëvizja Dveri i ka bërë thirrje ministrit Stefanoviq, se nëse pohimet e tyre dalin të sakta, atëherë ai duhet të japë dorëheqje.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet