Dosja: Njerëzit ku nuk mund të përballojnë pushimin e vitit

Në Serbi dhe Kroaci, gati dy të tretat e popullsisë nuk mund të përballojnë një pushim shtatëditorësh jashtë vendit.

Sipas studimit të Eurostatit, një e treta e popullsisë së Bashkimit Evropian (32.9 përqind) nuk mund të përballojë një pushim jashtë vendit. Një përqindje disi më e lartë e familjeve me fëmijë të vegjël (34.6 përqind) sesa ata që nuk i kanë (31.3 përqind) janë në këtë situatë.

Gjendja më e mirë është në Norvegji, ku vetëm gjashtë për qind e popullsisë nuk mund të përballojë një pushim njëjavor jashtë vendit. Pas Norvegjisë është Suedia me 8.2 përqind, e ndjekur nga Zvicra nga 8.9 përqind në vitin 2016.

Nga anëtarët e Bashkimit Evropian,  gjendja më e keqe është në Rumani – dy të tretat e rumunëve nuk mund të përballojnë një pushim shtatëditorësh jashtë vendit. Pas Rumanisë në BE është Kroacia, ku 61.2 përqind nuk mund të përballojnë një pushim të tillë.

Maqedonia dhe Serbia në fund të listë.

Në përgjithësi, përqindja e atyre që nuk mund të përballojë një pushim njëjavor jashtë vendit në Bashkimin Evropian është në rënie – 2011 mesatarja ishte 38 për qind, ndërsa në vitin 2016 në 32.9 për qind.Në Turqi (të dhënat më të fundit në dispozicion për 2015), sa 71.5 përqind e popullsisë nuk kanë para për një pushim shtatëditorësh jashtë vendit.      Maqedonia dhe Serbia, të cilat janë përfshirë gjithashtu në anketë, janë në fund të listës. Më shumë se një e treta e maqedonasve (65.3 përqind) nuk mund të përballojnë këtë lloj pushimi, dhe në Serbi 62.8 përqind.

 

Burimi: Eurostat

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet