Domatet e zeza ruajnë zemrën

Domatja e zezë është me plot minerale dhe vitamina dhe për të mirat e saja shëndetësore është folur edhe para 3.000 vjetësh.

Ajo është e pasur me vitaminën C dhe kompleksin e vitaminave B, kalcium, kalium, hekur, fosfor, bakër, mangan.

Të gjitha këto e bëjnë atë një ushqim të dëshiruar, i cili mbron zemrën, nervat, normalizon presionin e gjakut dhe sulmon aneminë.

Studimet tregojnë se domatja e zezë përmban bioflavonoid, të cilët mbrojnë qelizat nga dëmtimi dhe sëmundjet kancerogjene./kp/

Kategoritë
Shëndetësi

Të ngjajshmet