Dodik në ceremoninë e pranimit të autombulancave përmendi edhe Kosovën

Pjesa e parë e vizitës së Presidentit serb Aleksandar Vuçiq në Banja Luka iu kushtua ceremonisë së dorëzimit të 15 ambulancave, në të cilat fjalimet u mbajtën nga anëtari i Presidencës së BiH Milorad Dodik dhe Presidenti i RS Željka Cvijanović.

Pasi falënderoi Serbinë dhe Vuçiqin për ndihmën e madhe që ky vend fqinj i dha RS gjatë pandemisë koronavirus, Dodik vendosi të bëjë atë që është më së miri – duke tërhequr vëmendjen për fantazitë politike.

“Serbia dhe Republika Srpska janë dy shtete serbe në këtë fushë, pavarësisht se çfarë mendojnë të tjerët për këtë, është e drejtë,” tha Dodik.

Ai tha se do të diskutojë biznesin, çështjet e infrastrukturës, por edhe çështjet politike siç janë “Kosova dhe statusi i RS” me Vuçiq, duke aluduar në faktin se të dy temat janë të lidhura në një farë mënyre.

Sidoqoftë, ai i kushtoi disa minuta thelbit të ngjarjes përpara Qendrës Klinike Universitare në Banja Luka.

“Kjo është një gjë e shkëlqyeshme për të gjitha komunat tona, unë i falënderoj në emër të tyre. RS dhe Serbia janë duke u mbështetur natyrshëm kundër njëri-tjetrit, veçanërisht në periudha të vështira. Ne nuk mund të shohim disa nga hapësirat tona si të izoluara, pavarësisht se ku ishte. Ju tashmë po ndërtoni pjesë e autostradës që do të lidhë Bijeljinën dhe Serbinë. Autostrada është një lidhje që do të zhvillojë problemet e moshës që kemi në komunikimin me Serbinë, “tha Dodik.

Në fjalën e saj, Cvijanović tha se Serbia është një mbështetje dhe mbështetje, dhe se sot kjo është një lloj vëmendje e madhe që i bën qytetarët të lumtur, sepse “kur vjen Aleksandar Vučič, është më shumë sesa një vizitë”.

“Faleminderit për punonjësit tanë shëndetësorë që do t’i përdorin këto automjete sepse jemi në një kohë shumë sfiduese,” tha Cvijanović.

Le të kujtojmë, 1.4 milion KM janë shpenzuar për blerjen e 15 ambulancave për 15 komunitete në Republikën e Srpska.

Kategoritë
LajmeRajoni

Të ngjajshmet