Do të vriten një milion kafshë të llojit “Vizion” për shkak të rrezikut të përhapjes së Covid-19

Ministria daneze e Mjedisit dhe Ushqimit njoftoi se deri në një milion të kafshëve të llojit  “Vizion” do të vriten për shkak të rrezikut të përhapjes së një lloji të ri të koronavirusit (Kovid-19).

Në Danimarkë, Kovid-19 u zbulua tek kafshët në 41 ferma që rritnin vizon. Infeksioni mendohet të ketë depërtuar në 20 ferma të tjera.

Mogens Jensen, Ministri danez i Mjedisit dhe Ushqimit, tha: “Qëllimi im kryesor është të siguroj që fermat e këtyre  të mos paraqesin rrezik infeksioni tek njerëzit. Prandaj, qeveria vendosi të shkatërrojë minkat, “shpjegoi ai.

Një situatë e ngjashme u pa në Hollandë. Që nga prilli, Kovid-19 është zbuluar në më shumë se 20 ferma të vizonave, afërsisht një milion kafshë janë therur. Më vonë, u raportua se administrata spanjolle vendosi të heqë qafe më shumë se 90 mijë vizon në rajonin e Aragona. Raportohet gjithashtu se koronavirusi u zbulua në minke në SHBA

Kategoritë
Të ndryshme

Të ngjajshmet