Diamanti 300-vjeçar, ja për sa milionë mund ta blini

Diamanti legjendar “Blu Farnese” prej 6,16 karatësh u shit dje në një ankand në Gjenevë për 6,7 milionë dollarë.

“Blu Farnese”, që i ishte dhuruar në vitin 1715 Elisabeta Farneses mbretëreshës së Spanjës, arriti një vlerë shumë të madhe, pasi fillimisht ishte vlerësuar rreth pesë milionë dollarë.

Guri i çmuar e ka origjinën nga minierat e Golkondes në Indi, në të njëjtën minierë ku u zbulua diamanti Hope, i blerë nga Luigji XIV dhe ka një histori 300-vjeçare.

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet