Diabeti rrit rrezikun e vdekjes nga COVID-19

Bëhet e ditur se sëmundja e diabetit rriti rrezikun e vdekjes për 12 herë tek pacientët e infektuar me lloj e ri të koronavirusit (COVID-19).

Bëhet e ditur se sëmundja e diabetit rriti rrezikun e vdekjes për 12 herë tek pacientët e infektuar me lloj e ri të koronavirusit (COVID-19).

Sipas lajmit që përcjell ueb faqja “MedicalXpress” të bazuar në të dhënat e Qendrës për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA), sëmundja e diabetit ndikon negativisht në rrjedhën e COVID-19.

Diabeti, që ndodhet në mesin e sëmundjeve që shkakton rezultate serioze te pacientët me COVID-19, është sëmundja më e zakonshme pas sëmundjes kardiovaskulare, ndërsa u zbulua se rreziku i vdekjes së pacientëve me COVID-19 me diabet është 12 herë më i lartë.

“MedicalXpress” gjithashtu theksoi se shkalla e vdekshmërisë është më e ulët në pacientët me COVID-19 që kontrollojnë diabetin.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi

Të ngjajshmet