Dhoma e artë me ujin më të pastër në botë, aq sa tret metalin (Foto)

Super Kamiokande, diktuesi i neutroneve, është një eksperiment që po kryhet në Japoni brenda një ndërtese të lartë sa 15 kate, të ndërtuar nën këmbët e një mali në Japoni.

Neutronet janë grimca nënatomike që kalojnë përmes trupave tanë gjatë gjithë kohës.

Duke studiuar neutronet, mund të mësojmë për supernovat dhe përbërjen e universit.

Kjo pajisje është plot me ujë ultra të pastër që mund të mbledhë vlerat ushqyese nga flokët dhe të tretë metalin./tch

Kategoritë
KurioziteteTë ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet