Dhe suedezët hoqën dorë nga modeli suedez: Një masë e re e ashpër – anuloni gjithçka!

Respektimi i rekomandimeve në lidhje me virusin corona në Suedi nuk ka dhënë fryte që nga pranvera, dhe tubimet publike do të jenë të kufizuara në tetë persona, krahasuar me kufirin e mëparshëm prej 300 personash, tha Kryeministri suedez Stefan Lofven sot.

“Kjo është një normë e re për të gjithë shoqërinë,” tha Lofven në një konferencë shtypi, njoftoi Reuters.

“Mos shkoni në palestra, mos shkoni në biblioteka, mos organizoni darka. Anulo “, theksoi Kryeministri Suedez.

Suedia ka tërhequr vëmendjen ndërkombëtare për reagimin e saj të pazakontë ndaj pandemisë, duke shmangur bllokimin e vendit dhe duke u mbështetur në pajtueshmërinë vullnetare.

Shkalla e vdekjeve në Suedi është disa herë më e lartë për sa i përket popullsisë sesa në fqinjët e saj nordikë, por është më e ulët se në vendet e mëdha evropiane.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet