Detaje të reja të sulmit terrorist të Vjenës: Para sulmit terroristi dëgjonte këngën rap-shqiptare

Policia austriake mori një video që mund të hedhë dritë mbi një të panjohur të madh në sulmin terrorist në 2 nëntor, dhe kjo është çështja se si terroristi Kujtim Fejzulaj erdhi i armatosur në qendër të Vjenës.

Videoja tregon një burrë, në sediljen e pasagjerit, i ulur në një makinë BMW me një pushkë automatike midis këmbëve, e cila i përket të njëjtit lloj arme të përdorur në sulmin në të cilin u vranë katër persona dhe më shumë se 20 u plagosën.

Kjo video me 10 sekonda, siç është shfaqur tani, u mor nga policia natën e sulmit, sipas të përjavshmes “Profil”. Në sfond dëgjohet kënga rep shqiptare “Ak47” nga këngëtari Nush.

Policia përcaktoi se arma e parë në video ishte një pushkë automatike “flamuri M70”, e njëjta që Fejzulaj përdori në aksionin terrorist.

Videoja u postua në dy grupe Vocap, dhe njëri nga anëtarët e atyre grupeve ishte në kontakt me sulmuesin një javë para vrasjes.

Gjithashtu, 21-vjeçari është pronar i një BM-We 321i me ngjyrë të zezë, për këtë arsye ai dyshohet se po drejtonte një terrorist, dhe kështu kishte marrë pjesë në sulm.

Përveç kësaj, informacioni i ri ka arritur në publik rreth 20-vjeçarit Fejzulaj, i cili, pas lirimit të tij të parakohshëm nga paraburgimi, ishte të paktën një herë në një seancë në Shërbimin për Mbrojtjen e Kushtetutës dhe Luftën kundër Terrorizmit. Ai u mor në pyetje rreth njerëzve nga skena islamike.

Policia e Vjenës konfirmoi se ata zhvilluan një “analizë rreziku” në janar të këtij viti dhe në shkurt, Fejzulaj u konfiskua pasaporta austriake.

Magjistrati 20 njoftoi se Fejzulaj u përpoq të merrte letërnjoftimin e tij, por oficeri pa që ai ishte dënuar për terrorizëm, kështu që ai e refuzoi kërkesën e tij dhe kërkoi konfiskimin e tij.

Fejzulaj kishte shtetësinë e Austrisë dhe Maqedonisë Veriore, nga kishin ardhur prindërit e tij.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet