Dështimi

Me 3 gusht u caktua nga Presidenti i Republikës Hashim Thaçi, dita kur do të duhej të mbahej mbledhja e parë themeluese për legjislaturën e gjashtë dhe Qeverinë e Re të Kosovës. Nga tri pika të rendit të ditës të kësaj mbledhjeje, vetëm dy patën sukses, e pika e tretë, ku parashihej zgjedhja e kreut të Kuvendit, dështoi. Kjo pikë edhe pas gjashtë mbledhjeve themeluese të legjislaturës së gjashtë të Republikës së Kosovës, nuk u jetësua. Kandidati është, por mungojnë numrat. Ekziston e drejta, por jo edhe mundësia. Shpjegim qesharak për vendin i cili prej kohësh gjendet para situatave dështuese! Apo jo?… Më shumë

Kategoritë
Artikujt me Zë

Të ngjajshmet

 • Nëntori

  Thuhet se nëntori është muaj i shqiptarëve. Data e 28-të e këtij muaji, në vete ndërlidh disa momente historike, por ndër më të rëndësishmet mbetet Shpallja e Pavarësisë së...
 • (Pa)drejtësia ndaj deputetëve

  Albin Kurti, deputet nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje, është arrestuar nga ana e Policisë së Kosovës, para Kuvendit të Kosovës. Aktivistë e madje edhe deputetë të Vetëvendosjes, bënë përpjekje...
 • Tribunali

  Dhjetori i këtij viti do të jetë muaj i cili do të përmbyllë punën gati tri dekadëshe të mekanizmit i cili u themelua për të ndjekur penalisht krimet e...
 • “Harresa” e UP-së, i “falë” tokë Kishës Ortodokse Serbe

  Rreth 4 hektarë tokë në të cilën gjendet Kisha Ortodokse Serbe në Kampusin e Universitetit të Prishtinës, do t’i takojnë Kishës Ortodokse Sveti Nikolla. Kështu vendosi Gjykata e Apelit...