Dëshpërimi mbi Adriatik, një katastrofë e turizmit në Kroaci

Televizioni publik gjerman ZDF transmetoi një raport gjashtë-minutësh për sezonin turistik në Kroaci të quajtur “Dëshpërimi në Adriatik”, në të cilin tregon se vështirë se ka ndonjë turist në Kroaci dhe se për shumë njerëz që punojnë në sektorin e turizmit, është një goditje e madhe financiare.

“Kjo është se si duket kriza në Kroaci. Ka mungesë udhëtarësh,” thotë një gazetar i ZDF, raporton portalin e Zagrebit Indeks.

Shtojca tregon më shumë se njëqind jahte me qira dhe lundrim me charter që janë akoma të ankoruara përgjatë bregut, dhe kapiteni i një prej atyre jahteve, Ivan Rakuljić, thotë se ai është përpjekur për tre muaj për të menduar një mënyrë për ta bërë përsëri jahtin e tij fitimprurës.

“Hardshtë e vështirë”, thotë ai, duke shtuar se ekuipazhi i tij e thërret atë çdo ditë dhe ankohet se ata nuk kanë më asgjë për të jetuar dhe se ata shpresojnë që jahti me të ftuarit do të niset së shpejti.

Shtojca përcillet nga skena për këtë kohë të vitit të Split Riva të pa karakterizuar nga qyteti i vjetër dhe në raport, dhe raporti thotë se kryqëzorët nuk hidhen në port këtë vit.

“Turizmi masiv mungon. Isshtë një katastrofë për të gjithë vendin,” deklaron ZDF dhe kujton se rreth 20 përqind e PBB-së së Kroacisë vjen nga turizmi.
“Ka një atmosferë dëshpërimi në Split,” thotë ZDF.

Kategoritë
LajmeRajoni