“Der Spiegel”: Gjendja e refugjatëve në kampet në Greqi është shumë e keqe

Sipas një lajmi që përcjell gazeta gjermane “Der Spiegel” në raportin e paraqitur nga një delegacion i Ministrisë së Brendshme në Komisionin e Brendshëm të Parlamentit Federal, i cili vizitoi kampet e refugjatëve në Greqi, thuhet se situata në kampe ishte.

Bëhet e ditur se kampet e refugjatëve nëGreqi janë në një situatë shumë e keqe.

Sipas një lajmi që përcjell gazeta gjermane “Der Spiegel” në raportin e paraqitur nga një delegacion i Ministrisë së Brendshme në Komisionin e Brendshëm të Parlamentit Federal, i cili vizitoi kampet e refugjatëve në Greqi, thuhet se situata në kampe ishte shumë e keqe.

Anëtarët e delegacionit në raport e përshkruan situatën në kampe si “katastrofë” dhe deklaruan se ata ankohen për këtë situatë.

Në raport u vërejt se më shumë se 6 mijë njerëz janë të vendosur në kamp, ​​ të përgatitur për 650 njerëz në ishullin Samos dhe kjo situatë nuk është në përputhje me standardet evropiane.

Në kampe, ku janë të vendosur të miturit, tualetet nuk kanë derë, ndërsa vajzat jetojnë në një kontejner dhe se gjësendet e tyre janë nëpër tokë.

“Der Spiegel” në lajmin e saj gjithashtu thekson se 243 fëmijë me shëndet të dobët në Greqi do të merren në Gjermani me të afërmit e tyre.

Kategoritë
BotaLajme

Të ngjajshmet