”Corona” është më e kërkuara në internet për emrin e foshnjëve

Pandemia e koronavirusit ka pasur një ndikim të madh në pothuajse çdo fushë të jetës, dhe duket se edhe zgjedhjet për emrin e foshnjës nuk i kanë shpëtuar mundësive të virusit.

Emri Corona është 100-ta më i kërkuar për emrin e vajzave, shifrat nga faqja e internetit e prindërve amerikanë The Bump kanë zbuluar.

Një tendencë e madhe për vitin 2020 duket se janë emrat e frymëzuar nga astrologjia, me të dy Aurora dhe Nova në mesin e 10 topave të emrave më të kërkuar të vajzave.

Në krye të listës ishte Mila, e ndjekur nga Aaliyah dhe më pas Aurora, ndërsa për djemtë, tre të parët ishin Braxton, Sion dhe Hunter.

Duke u shfaqur në të dy listat ishte emri unisex Reese – hyri në 38 tek vajzat dhe 33 tek djemtë.

Pjesa tjetër e dhjetës së parë për vajzat ishte Aria në numrin katër, pasuar nga Amelia, Eliana, Nova, Kayden, Molly dhe Ivy.

Për djemtë, emri i katërt që u kërkua për emrin ishte Kai, i ndjekur nga Urban, Logan, Elliot, Liam, Lucas dhe River.

Në fillim të këtij viti, Luna dhe Milo u zbuluan si dy emrat më të njohur të foshnjave deri më tani, sipas uebfaqes amerikane, Nameberry.

Mendohet se popullariteti i Aurora është frymëzuar nga Disney Sleeping Beauty, ndërsa Luna – e cila hyn në 21 në listën e vajzave – është emri i zgjedhur nga këngëtari John Legend dhe bashkëshortja e tij Chrissy Teigen për vajzën e tyre.

Sidoqoftë, megjithë rëndësinë e Hunter dhe Aurora në listën e kërkuar nga prindërit, të dy emrat u zbuluan së fundmi se ishin ndër ata për të cilët prindërit në Mbretërinë e Bashkuar më shumë pendohen që i japin fëmijëve të tyre.

Një sondazh i lëshuar në fillim të këtij muaji nga Gigacalculator.com zbuloi se 32 përqind e prindërve pendohen për zgjedhjen e emrit Hunter për djemtë e tyre të foshnjës.

Në vitin 2018, 1,410 bebe u dhanë atë emër nga prindërit britanikë.

Në mënyrë të ngjashme, 35 përqind e prindërve shprehen keqardhje për të emëruar vajzat e tyre të fëmijëve Aurora, e cila u dha 752 të rinjve në 2018.

Carter, Jaxon, Jasper, Arabella dhe Lyla ishin gjithashtu burime pendimi, edhe pse ata gjithashtu paraqitën në 100 listën më të lartë të emrave më të kërkuar të djemve dhe vajzave./Gazetaere

Kategoritë
Të ndryshme

Të ngjajshmet