Çfarë është hipokondria dhe cilat janë simptomat e saj?

A njihni ndonjë person i cili vazhdimisht jeton në frikën e një sëmundjeje të rëndë dhe serioze?

Reagon ndaj secilit, madje edhe simptomën më të vogël? Vazhdimisht kërkon ndihmë nga një mjek dhe konsultohet rreth ndonjë sëmundjeje?

Bëhet fjalë për hipokondria, një çrregullim ku një person është plotësisht i preokupuar me frikën e një sëmundjeje të rëndë dhe serioze.

Simptomat më të zakonshme të kësaj sëmundje janë:

– Frika ose shqetësimi i tepruar që një sëmundje e caktuar është e pranishme

– Shqetësimi që simptomat e vogla tregojnë një sëmundje serioze

– Vizita të shpeshta te mjeku për këshillim për simptoma të veçanta

– Marrëdhënie shoqërore të panatyrshme

– Leximi obsesiv i temave të shëndetit

– Zbavitje emocionale

– Ankthi i shpeshtë dhe kontrollimi i simptomave fizike

– Kontrollon shpesh shenja vitale, të tilla si puls apo presion gjaku

– Besimi se keni sëmundje pasi keni lexuar ose dëgjuar për të

– Shmangia e situatave “të rrezikshme”, të tilla si qëndrimi në spitale

– Mos besim ndaj gjetjeve mjekësore.

Kategoritë
FamiljeShëndetësi

Të ngjajshmet