Familje

 • Këto ushqime nuk duhet ti konsumoni në shtatzëni

  Kujdesi me ushqimin gjatë shtatzënisë është i një rëndësie të veçantë. Janë disa ushqime të cilat nuk preferohen të konsumohen gjatë muajve të shtatzanisë, për arsye të ndryshme që lidhen me shëndetin e përgjithshëm të nënës dhe fëmijës. Vezët e pa gatuara: Vezët janë shumë të rëndësishme dhe preferohen...
 • Ç’qëllim kanë fëmijët kur i kafshojnë fëmijët e tjerë?

  ’’Fëmijët e vegjël në veçanti në mjediset shoqërore si pasoj e xhelozisë  për shkak të interesimit të prindërve të tyre me fëmijët e tjerë, shpeshëherë i kafshojnë shokët e tyre në mënyrë që t’ju kushtohet vëmendja atyre.’’ Psikologu Levent Erdem mendon se kafshimi nga ana e fëmijëve, vjen si...
 • Fuqia shëruese e nenexhikut të egër

  Nenexhiku i egër është një nga erëzat më të preferuarat të stinës, jo vetëm për vlerat mjekësore, por edhe për shijen dhe aromën që përcjell. Gjethet e nenexhikut të egër janë përdorur që në lashtësi dhe aroma e tyre gjithnjë ka simbolizuar mikpritjen në shumë kultura. Kërkimet shkencore të...
 • Portokalli i kuq, ky frut me veti ushqyese dhe anti-inflamatore

  Fillimi i vitit përkon edhe me fillimin e konsumit të portokallit të kuq. Sezoni i këtij varieteti zgjat nga muaj Janar deri në Maj. Sipas American Horticultural Society, klima në të cilën rritet ky frut luan një rol të rëndësishëm në formimin e ngjyrës së tij. Ndoshta mund të...
 • Ushqimet që ju furnizojnë me energji

  Trupi i njeriut ka nevojë për ushqim, për të qenë sa më aktiv në rutinën e përditshme. Ja lista e disa ushqimeve që duhet të konsumojmë për të qenë sa më energjikë. 1.Banane Përmbajnë sheqer, magnez dhe aminoacide. Ju japin energji dhe bëjnë që të jeni në humor gjatë...
 • Shtatë gjërat që bëjnë foshnjat në barkun e nënës

  Në mesin e shumë pyetjeve që bëjnë çiftet derisa gruaja është shtatzënë është edhe ajo se “çfarë është duke bërë foshnja në bark?”. Hulumtuesit kanë arritur të zbulojnë së paku shtatë gjëra që bëjnë të palindurit gjatë nëntë muajve: 1. Zhvillojnë ndjesinë e të shijuarit. Ushqimet që konsumon nëna...
 • Mahnitëse, çka mund të bëjnë fëmijët sot (Video)

  Fëmijët e ditëve të sotme me të vërtetë janë të mençur. Këtë nuk po e dëshmon vetëm aftësia e tyre për të përdorur teknologjinë. Ata që në muajt e parë të lindjes janë të gatshëm të garojnë, por kësaj here për të arritur deri te nënat e tyre, transmeton...
 • Aktivitetet fizike për të humbur peshën e shtuar gjatë fundvitit

  Në këtë fillim të muajit janar, grënjet e gjata dhe mbi katër pjata të ndryshme, gotat me alkool dhe ëmbëlsirat e shijshme kanë përfunduar. Po, ngaqë ju keni ndërprerë të gjitha aktivitetet fizike gjatë pushimeve apo nga i ndieni tejkalimet të peshojnë në të gjithë trupin tuaj, ju keni...
 • UNICEF: Çdo vit vdesin mbi 600 mijë fëmijë nën 5 vjeç

  Ajri i ndotur jashtë dhe brenda mureve të shtëpisë vret gati 600 mijë fëmijë të moshës nën 5 vjeç çdo vit. 300 milionë e fëmijëve jetojnë në zona me nivele të larta toksike të ndotjes së ajrit, që janë 6 herë më të larta se normat e vendosura nga...