Blumel: BE do të jetë e plotë kur i gjithë Ballkani të jetë pjesë e saj

Ministri austriak për BE Gernot Blumel deklaroi sot në Vjenë se vendi i tij është një aderues i madh i pranimit të BE në Ballkanin Perëndimor, duke theksuar se ekziston një besim i fuqishëm se BE do të jetë e plotë vetëm kur i gjithë rajoni do të jetë pjesë e Bashkimit.

Duke folur në konferencën “E ardhmja e BE-së – Këndvështrimi nga Ballkani Perëndimor”, Blumel tha se qëllimi i këtij diskutimi është të tregojë sa serioz është BE-ja në lidhje me perspektivën evropiane të gjithë Ballkanit Perëndimor, duke vlerësuar se gjashtë vende kanë arritur progres të madh për një kohë të shkurtër dhe se kjo duhet të vlerësohet veçanërisht kur bëhet fjalë për perspektivën e tyre evropiane.

Kategoritë
Rajoni

Të ngjajshmet