Bill Gates zbulon tualetin e së ardhmes, shumë ndryshe nga këto që përdorim tani!

Billioneri, themeluesi i Microsoft, Bill Gates ka zbuluar së fundi tualetin e së ardhmes i cili nuk ka nevojë për ujë apo kanalizim.

Ky tualet përdor kimikate për të kthyer mbetjet njerëzore në pleh.

Tualeti është gati për të dalë në shitje dhe ideja e projekteve kërkimore është financuar nga Bill dhe Melinda Gates, organizata më e madhe e filantropisë private në botë.

Bill Gates madje ka realizuar një video ku flet për tualetet. Kjo mund të tingëllojë e çuditshme derisa të dëgjoni se kanalizimi i dobët vret gjysmë milioni fëmijë nën moshë pesë vjeçare çdo vit dhe kushton rreth 200 miliardë dollarë në vit në shpenzimet shëndetësore dhe të ardhurat e humbura.Tualeti aktual thjeshtë i dërgon mbeturinat në ujë, kurse tualeti i së ardhmes nuk ka kanalizim, transmeton Indeksonline.

“Ata marrin të dyja lëngjet dhe lëndët e ngurta dhe bëjnë punë kimike, duke përfshirë djegien në shumicën e rasteve”, ka thënë Gates.

Ai e krahasoi ndryshimin nga tualeti tradicional në modele të thata dhe të ngjashme me zhvillimin në kompjuter gjatë kohës kur themeloi Microsoft në mesin e viteve 1970.

Fondacioni i Gates ka shpenzuar rreth 200 milionë dollarë në projektin e tualetit dhe pret të shpenzojë të njëjtën sasi.

Gjatë një fjalimi në ngjarjen e Pekinit, Gates mbajti një kavanoz të qartë të jashtëqitjeve njerëzore për të ilustruar rëndësinë e përmirësimit të kanalizimit.

Është hera e parë që themeli i Gates ka adresuar një ngjarje në Kinë, ku presidenti Xi Jinping po provokon një revolucion tualet tre vjeçar për të ndërtuar ose përmirësuar 64 mijë tualete publike deri në vitin 2020 që të ndihmohet rritja e turizmit dhe rritja ekonomike.

Gates tha se hapi i ardhshëm për projektin është të zëvendësohet koncepti tek prodhuesit, duke thënë se ai pret që tregu për tualetet të jetë mbi 6 miliard dollarë deri në vitin 2030./Indeksonline/

 

Kategoritë
Të ndryshmeTeknologji

Të ngjajshmet